Duikcentrum het Veenmeer

Het Veenmeer is een duikplas in het Noorden van Nederland en de thuisbasis van Divecenter New Atlantis. Het behoort tot de top 10 van de mooiste duikstekken in Nederland. Het is gelegen in Tynaarlo.
Scoll verder naar beneden

Duikcentrum het Veenmeer

Gevarieerd aanbod onderwater

Het Veenmeer trekt duikers aan door zijn gevarieerd aanbod onderwater. Zo ligt er een klein wrak genaamd het Juweeltje en nog diverse andere objecten zoals een deltavlieger, een caravan, een ijsco*nieuw, helicoptersimulator, kreeftenwand en nog meerdere kleinere objecten waar het toch leuk is om tegen te komen onderwater.

Het Veenmeer is ook een ideale duikplek om een opleiding te volgen. Het heeft een maximale diepte van 18 Meter en heeft vele stukken waar de oefeningen geoefend kunnen worden. Verder is het zicht over het algemeen redelijk goed maar zodra het flink geregend heeft kan het zicht aardig teruglopen. Dit is natuurlijk ideaal voor je opleiding aangezien je dan onder begeleiding van een instructeur hebt meegemaakt hoe het is om "slecht zicht" te hebben onderwater.

Er zijn diverse duikscholen aanwezig in en rond het Veenmeer. En er zijn dan ook haast altijd wel duikers te vinden aan het Veenmeer. Wilt u uw cilinder vullen? Bij Duikcentrum het Veenmeer hebben we een 24/7 selfservice station.
 • Vulstation New Atlantis

  VULSTATION

  Tussen duiken door ( of na het duiken ) uw cilinder weer gevuld? Maak gebruik van ons 24x7 beschikbaar vulautomaat.

  De automaat vult op basis van €0,50 cent per keer. 

  Komt u vaker langs om cilinders te vullen kunt u gebruik maken van ons jaar abonnement. Hier betaalt u 1 keer per jaar een bedrag en kunt u het hele jaar onbeperkt vullen van uw duikcilinder.
  Wij kunnen uw cilinder 200 bar vullen.

  Dit kan alleen tijdens de openingstijden van het duikcentrum in Het Veenmeer. Ook is het mogelijk om meerdere cilinders in 1 keer te vullen.

 • VERHUUR VAN DUIKMATERIALEN

  Voor beginnende duikers die nog geen of weinig eigen duikmaterialen hebben of voor gevorderde duikers die eens ander materiaal willen proberen heeft New Atlantis een volledige lijn duikmaterialen voor de verhuur. Voor prijzen mail ons met wat je nodig bent qua materiaal.

  Voor het huren gelden enkele regels / normen:

  - Geldige legitimatie en duikbrevet kunnen tonen.
  - De huurder is persoonlijk verantwoortdelijk voor alle kosten die voortvloeien uit beschadiging, vermissing, diefstal of waterschade.
  - Bij schade of verlies is de verhuurder gerechtigd de borg bij zich te houden, tot de juiste hoogte van de schade of het bedrag van vervanging is vastgesteld. Bij verlies of niet te herstellen goederen zal de verkoopwaarde van het artikel in rekening worden gebracht.
  - Alle apparatuur dient grondig gereinigd teruggebracht te worden. Bij het vuil inleveren van het materiaal zal € 5,- attribuut in rekening gebracht worden.
  - Tijdig reserveren. Materialen worden op volgorde van aanmelding verhuurd;
  - Bij annulering in minder dan 1 week voor de besproken huurdatum is de helft van de huur verschuldigd;
  - Zelf ophalen en uiterlijk 1/2 uur voor sluitingstijd retour;
  - Al het materiaal moet bij terugkomst goed gespoeld en onbeschadigd zijn;
  - Controleer vooraf op beschadigingen;
  - Bij beschadiging zelf de reparatiekosten betalen. Natuurlijk dient u ons hiervan op de hoogte te stellen;
  - Bij verlies of onherstelbare beschadiging geldt 60% van de nieuwwaarde betalen;
  - Voor donateurs van 'Stichting Duikcentrum New Atlantis' geldt een korting van 40% op de materialen die gehuurd worden.

  Als u belang heeft bij het huren van duikmateriaal kunt u het beste even contact met ons opnemen om eventuele teleurstelling te voorkomen. U kunt ons bereiken via de telefoon: 0598-380688 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Entree kosten

  Veel duikers komen Het Veenmeer bezoeken. Het Veenmeer ligt op de camping 't Veenmeer en hiervoor moet entree betaalt worden.

  Een dagentree kost € 5,- per persoon.

   

 • Duiken in de wintermaanden

  In de wintermaanden wordt er nog altijd gedoken door duikers van New Atlantis, heb je zin om mee te duiken? Neem dan eerst even contact met ons op ivm beperkte openingstijden. Daarnaast hebben we het volgende geregeld:

  Lekker warm duiken en snorkelen in Roden bij sportcentrum de Hullen , maar ook in de Kalkwijk in Hoogezand

  Ben je geintresseerd om eens een introductieduik te komen maken, of wil je graag ook een duikopleiding volgen? Neem dan even contact met ons op voor meer informatie.

 • Camping

  Camping en villapark 't Veenmeer

  Nabij het fraaie brinkdorp Zuidlaren en in het gevarieerde stroomdallandschap van de Drentse Aa vindt u Villapark Akenveen en Recreatiecamping 't Veenmeer. Deze combinatie van het fraaie villapark, de gezellige familiecamping, de prachtige door bronwater gevoede recreatieplas en de ligging direct aan het nationaal Beek- en Esdorpenlandschap de Drentse Aa heel bijzonder en welhaast uniek te noemen.

  Deze combinatie biedt voor iedere vakantiegast een vakantie op maat, met een scala aan voorzieningen om u tijdens uw vakantie ook echt vakantie te laten vieren. Want op vakantie betekent ook een beetje jezelf verwennen en veel vertier voor de kinderen.

  Zo is er een uitstekend, gezellig en betaalbaar restaurant, veel speelvoorzieningen en een gevarieerd programma op verantwoorde wijze de jeugd van het park een onvergetelijke vakantie zal bezorgen. Daarnaast zijn er goede "mooi- en minder mooi weer" -accommodaties in de omgeving.

  Het Villapark Akenveen is enkele jaren geleden nieuw gebouwd; een ambitieus project in een zeldzame omgeving. De villa's zijn grotendeels particulier bezit en voldoen allemaal aan het hoge eisenpakket dat wij stellen als voorwaarde voor
  de verhuur. Dankzij de royale opzet van het park en de ruime kavels heeft iedere villa een eigen mooi uitzicht over het water of de omgeving.

  Kijk voor meer informatie op www.campingveenmeer.nl

Ons duikcentrum bij het Veenmeer

 • 2

 • Letsgodive

 • 7

 • 8

 • 10

 • Zicht
  1-5 meter
 • Soort duik
  Kantduik
 • Parkeren
  Voldoende mogelijkheid
 • Afstand naar water
  Minder dan 50 meter
 • Geschikt voor
  Opleidingen, beginnende duikers, introductieduiken, diepduiken, groepen, invaliden, nachtduiken, bedrijfstrainingen
 • Diepte
  Tot 17 meter
 • Onderwaterleven
  Snoek, baars, zeelft, karper, voorn, zoetwaterkreeft, zwanemossel

Openingstijden

Wij zijn bij Het Veenmeer alleen open op afspraak

Voor problemen met het vulstation neem contact op met:
Gerrit Wolf
Mob: 0653972387

Duikcentrum het Veenmeer / New Atlantis
Zuidlaarderweg 37 - 9482 TV - Tyynaarlo

Duikcentrum het Veenmeer is ook te vinden op:

Logo DAN Europe
Logo IAHD
Logo PADI
Logo WOSD