STICHTING DIVECENTER NEW ATLANTIS

Stichting Divecenter New Atlantis heeft als doel aan de individuele gebrevetteerde duiker de mogelijkheid te bieden in een ongedwongen sfeer de duiksport te beoefenen. Het uitgangspunt is dat niets moet en veel kan. Op deze manier proberen we een laagdrempelige “club” te zijn waarbij iedereen, ongeacht de (duik) achtergrond zich thuis voelt. Je treft bij de stichting dan ook mensen met een WOSD,IAHD,NOB, SSI,NAUI en PADI of andere duikopleiding.

Binnen de stichting is een grote verscheidenheid aan duikniveaus. Van 'Duiker onder toezicht, niveau 1 (Open Water Divers, 1*, etc.) tot en met instructeurs. Alle instructeurs en duikleiders (divemasters) van Divecenter New Atlantis zijn overigens lid van de stichting. De bijeenkomsten worden over het algemeen door een groot deel van de staf van de duikschool actief bijgewoond.

Om de vaardigheden op peil te houden of om door de week gewoon ontspannen te duiken wordt er op de woensdagavond om 19:00 uur en op zondagmorgen om 10:00 uur gedoken. Aan het Veenmeer (Tynaarlo) hebben we een vaste eigen plek bij de duikschool.

De stichting heeft ongeveer 198 donateurs. De teamavond is bij uitstek de gelegenheid om kennis te maken met de overige donateurs. En er is altijd wel een buddy die wil meegenieten van de boeiende Nederlandse onderwaterwereld.

Op de donateurbijeenkomsten worden ook vaak afspraken gemaakt om in kleine groepjes elders te gaan duiken of zelfs op duikvakantie te gaan.

Wellicht ten overvloede, de toegang tot het Veenmeer is niet inbegrepen bij het lidmaatschap van het duikteam. De kosten voor een éénmalige bezoek tot het Veenmeer bedraagd op dit moment €5.00 per keer. 

In de winterperiode kan een ieder die donateur is van de stichting terecht in het zwembad bij 'De Kalkwijk' te Hoogezand. We hebben op dinsdagavond van 19:15-20:15 uur de beschikking over het zwembad.

Maar ook hebben we de beschikking over het zwembad in Roden "De Hullen" op de vrijdagavonad van 19:45-20:30 uur. 

 • VOORDELEN LIDMAATSCHAP

  ls lid van Divecenter New Atlantis heb je de volgende voordelen:

  Altijd een buddy
  Leuk netwerk van duikers
  Deelname aan leuke activiteiten
  Duikplas Engelgaarde (Ruinerwold) gratis
  Duikplas De moere gratis
  Duikplas Sellingerbeetste gratis
  Korting op je duikmateriaal
  Korting op duikreizen
  Goede netwerken met het buitenland
  Goede netwerken met verschillende organistaties: DAN, IAHD, WOSD, PADI en SSI
  Regelmatige seminars, voorlichtingsavonden
  Regelmatig een medische duikarts aanwezig voor de medische keuring.
  Activiteiten ook voor niet duikers
  Elke maand een nieuwsbrief met de nieuwste artikelen en weetjes

 • PRIJZEN:

  PRIJZEN:

  1 Pers. € 95,-
  2 Pers. € 165,-
  Gezin, max 4 Pers. € 195,-

  Een jaar donateurschap loopt van de inschrijfdatum tot het volgende jaar dezelfde dag (voorbeeld 30 mei 2010 tot 30 mei 2011).

  De betaling dient binnen 14 dagen na facturatie betaald te zijn. Bij te late betaling komen er administratiekosten over het bedrag heen. Deze zijn € 7,50 per vier weken.

  Opzegging van het donateurschap dient minimaal twee maanden voor de beëindigingdatum schriftelijk te gebeuren.

  Voor meer informatie over de stichting kunt u bellen met 0598-380688 (bij voorkeur op de openingstijden van de duikshop) of natuurlijk per E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • VOORWAARDEN LIDMAATSCHAP

  Donateur zijn van ‘Stichting duikteam New Atlantis’ levert een groot aantal voordelen op.

  De volgende voorwaarden en regels zijn hier van toepassing.

  1) LIDMAATSCHAP VOORDELEN:

  A) Op basis specialty opleidingen korting van 5%. Niet op de cursus duikleider.
  B) 10% korting bij aanschaf van materiaal in de winkel te Sappemeer.
  C) 40% korting bij huur van materiaal bij de New Atlantis winkel te Sappemeer.
  D) Deelname aan door de stichting georganiseerde activiteiten.

  E) Gratis toegang tot het zwembad.
  F) Elke maand zal New Atlantis een digitaal nieuwsbrief publiceren. Deze nieuwsbrief zal via digitale media direct aan de donateurs worden verstrekt. Donateurs hebben de optie om de nieuwbrief te weigeren. Met deze wens zal rekening worden gehouden in het donateurbestand.

  2) LID WORDEN.

  Iedereen kan lid worden.
  Door zich aan te melden als donateur lid.

  Iedere duiker met een geldig duikbrevet kan lid worden van Stichting duikteam New Atlantis. Voor diegene die geen opleiding hebben gedaan bij Divecenter New Atlantis, en waar dus de duikervaring onbekend van is, kan een zogenaamde 'scuba review' worden verplicht voor acceptatie van het donateurschap. De (gereduceerde) kosten van de scuba review zijn voor rekening van de aankomende donateur en zal worden gepland in overleg met de verantwoordelijke personen.

  De aankomende donateur kan zich aanmelden via de inschrijfformulieren die beschikbaar zijn bij divecenter New Atlantis. De donatie dient bij inschrijving voldaan te worden. In het geval van bankgiro-overschrijving is het donateurlidmaatschap pas geldig bij ontvangst van de volledige verschuldigde contributie.

  3) DE KOSTEN.
  De kosten van het donateurschap zijn € 95,-- per jaar.
  Een jaar donateurschap loopt van de inschrijfdatum tot het volgende jaar dezelfde dag (voorbeeld 30 mei 2010 tot 30 mei 2011).

  De betaling dient binnen 14 dagen na facturatie betaald te zijn. Bij te late betaling komen er administratiekosten over het bedrag heen. Deze zijn € 7,50 per vier weken. Opzegging van het donateurschap dient minimaal twee maanden voor de beëindigingdatum schriftelijk te gebeuren.

  De bovenstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle donateur leden van Stichting Divecenter New Atlantis.

  Wijzingen en uitzonderingen kunnen, zonder voorafgaande berichtgeving, worden doorgevoerd door bevoegde leden van Stichting Divecenter New Atlantis en door bevoegde leden van Divecenter New Atlantis. Acceptatie van het donateurschap bij stichting Divecenter New Atlantis wordt gezien als automatische acceptatie van alle voorwaarden en regels zoals beschreven in dit document.

Logo DAN Europe
Logo IAHD
Logo PADI
Logo WOSD