Het duikcentrum dat meer geeft dan duikopleidingen alleen!

Wie zijn wij?

wiezijnwijWij zijn Gerard en Marjan Oijnhausen ,al meer dan 30 jaar een team en eigenaren van ‘Divecenter New Atlantis v.o.f.’ Samen hebben ze twee dochters Marlous en Marije.

Gerard, geboren in 1957, is in 1992 begonnen met het geven van duikinstructie`s. Daarvoor was hij speler,trainer en coach bij het waterpolo en gaf hij hierin ook diverse opleidingen en scheidsrechtercursussen in het land.
In 1999 heeft hij zijn werk als commerciële manager bij Ahold gestopt om zich volledig bezig te houden met zijn werk als duikinstructeur en de 500m2 duikwinkel, wat hem op zijn lijf is geschreven. In zijn jarenlange ervaring heeft hij bij diverse duikorganisatie`s gewerkt.

In 2005 is hij, samen met een partner, begonnen met een eigen organisatie: de World Organisation of Scuba Diving (WOSD). Deze organisatie heeft de opleidingen volledig nieuw ontwikkeld aan de hand van de nieuwste internationale CE-normen. De opleidingen zijn volledige multimedia pakketten waardoor de cursist 7 dagen in de week en 24 uur per dag met het duiken bezig kan zijn.

Op 1 januari 2010 heeft Gerard met deze collega ook de International Association for Handicapped Divers (IAHD) overgenomen. Deze duikorganisatie geeft duikopleidingen aan mensen met een geestelijk en lichamelijke beperking en heeft zo`n 600 Instructeur`s over de gehele wereld.
Daarnaast geeft Gerard duikmedische basis en instructeuropleidingen van Divers Alert Network (DAN). Hierdoor kan je Gerard dan ook over de gehele wereld tegenkomen. Gelukkig is hij ook nog steeds regelmatig te vinden in zijn winkel en op de duikplas in het Veenmeer.

Marjan is geboren in 1959 en werkt al meer dan 33 jaar bij het UMCG. In haar vrije tijd heeft zij zich vol over op het duikcenter en verzorgt zij daarnaast ook al meer dan 10 jaar het New Atlantis reisbureau, waar veel mensen gebruik van maken. Het New Atlantis reisbureau werkt zeer nauw samen met diverse grote reisbureaus en de klanten zijn zeer tevreden. Marjan is Divemaster en regelt alles in het duikcentrum voor de duikers in opleiding. Het liefst is echter ze te vinden op de warme duikplaatsen zoals Bonaire, Bali,Spanje,Egypte en zo maar voort. Dus mocht U vragen hebben komt U maar langs.

Marije, geboren in 1988 is de jongste dochter en duikt sinds 2000. Op haar achttiende verjaardag is zij instructeur geworden. Zij heeft al op vele plaatsen op deze aardbol gedoken. In de schoolvakantie`s heeft zij vele duikscholen in het binnen en buitenland geholpen en daardoor veel ervaring opgedaan. Haar grootste passie is onderwater fotografie. Naast de normale duikopleidingen verzorgt zij ook opleidingen voor mensen met een beperking en duikmedische opleidingen.

Marlous is onze oudste dochter. Zij  vindt duiken wel leuk maar dan het liefst in Caribische wateren.

Samen met een team van duikinstructeurs verzorgen wij duikopleidingen van snorkel t/m  Instructeuropleidingen. Ook geven wij opleidingen voor mensen met een beperking tot en met Instructeur. Daarnaast geven wij nog opleidingen tot Bedrijfshulpverlener (BHV), teambuilding trainingen en communicatietraining voor bedrijven. Deze opleidingen worden gegeven in onze winkels , opleidingscentra en bij derden op locatie.

Bij ons kan iedereen die in de recreatie duiksport belangstelling heeft terecht van jong (onze jongst opgeleide is 8 jaar) tot oud (onze oudst opgeleide is 79 jaar). Samen met onze gediplomeerde staf leiden wij u op voor een internationaal erkend brevet (van o.a. WOSD, IDD, PADI, DAN, IAHD alsook andere organisatie`s) of certificaat.

Duiken geeft een enorme ontspanning. Al vanaf jeugdige leeftijd kunt u bij ons terecht. Eerst als snorkelduiker en daarna met het “Ocean Ranger” duikprogramma. Vanaf 12 jaar kunt u met het “duiker onder toezicht” duikbrevet beginnen en vanaf 14 jaar met het “zelfstandig duiker” duikbrevet.
Vele mensen zijn u al voorgegaan in de jaren dat wij bestaan. Hierbij zaten ook diverse sporters, artiesten en zakenmensen die het duiken leuk vinden en het als een vorm van ontspanning gebruiken. Dus misschien ook een start voor U.

Bij ons is het mogelijk om in een korte of lange tijd het duikbrevet te halen, afhankelijk van uw agenda. U vraagt en wij, samen met onze staf, stellen graag uw persoonlijke programma op. Het is zelfs mogelijk om in 2 weekenden een internationaal duikbrevet te halen. Hierna kunt u, met uw duikbrevet, naar een mooie duiklocatie in binnen of buitenland gaan. Natuurlijk is het ook mogelijk om hier uw zwembad en theorie doen en af te duiken in het buitenland.

De duikopleidingen kunnen privé gedaan worden, maar omdat duiken een sport is die je minimaal met zijn tweeën dient te doen, worden ze meestal in groepen gedaan. De basisopleiding begint meestal in het zwembad. De theorielessen worden op diverse locaties gegeven (divecenters van New Atlantis). Als U de basis heeft geleerd, worden de buitenwaterlessen verder gegeven in het Veenmeer bij Tynaarlo. Daar volgt de echte pracht van het duiken. Onze duikopleidingen geven wij echter niet alleen in Nederland, maar ook onder andere in Spanje, Egypte of andere landen.

Wij hopen u te kunnen ontmoeten in één van onze divecenters om u nog meer over het geweldige onderwaterleven te kunnen vertellen.

 Gerard en Marjan Oijnhausen en Staff

Divecenter New Atlantis v.o.f.

GroepsfotoNewAtlantisstaf