Het duikcentrum dat meer geeft dan duikopleidingen alleen!

Organisatie

Divecenter New Atlantis verzorgt duikopleidingen van:

WOSD:

WOSDWOSD is in 2005 opgericht om een nieuwe, innovatieve methode van (duik)opleidingen te ontwikkelen waarbij de internationale duikindustrie naar een hoger niveau wordt getild met moderne hulpmiddelen en technieken.

Bij WOSD zijn alle cursussen en opleidingen gebaseerd op het zogenaamde 'Digital Learning System' of te wel 'D-Learning'. Hierbij ontvangt de cursist, bij aanvang van de opleiding, een multi-media pakket waarbij hij of zij thuis de volledige theoretische kennis eigen kan maken, 24 uur per dag / 7 dagen in de week.

In het WOSD-systeem komen ook alle aspecten van de duikindustrie samen zodat je als duiker, als instructeur en als opleidingscentrum niet meer genoodzaakt bent om lid te zijn van verschillende organisaties of zaken te doen met diverse bedrijven. Deze aspecten zijn: basisopleidingen, opleidingen voor mensen met een beperking, recreatieve specialty opleidingen, technische specialty opleidingen, medische specialty opleidingen, DAN opleidingen, instructeuropleidingen en duikreizen.

DAN Europe:

DANDAN’s missie bestaat uit het werken met en in stand houden van een internationaal netwerk van alarmcentrales, die 24 uur per dag actief zijn en die in geval van nood voorzien in gespecialiseerde hulp aan iedere duiker waar ook ter wereld.


DAN geeft ook medische adviezen, doet onderzoek naar duikveiligheid, organiseert cursussen en congressen met het doel om de kennis en het gevoel van verantwoordelijkheid van sportduikers te vergroten en financiële en technische hulp te bieden aan recompressiekamers in ontwikkelingslanden.

IAHD:
IAHD

IAHD staat voor de International Association for Handicapped Divers en is een non-profit organisatie met haar hoofdkantoor in Middenmeer, Nederland. De organisatie werd opgericht in 1993. Sinds de start hebben we opgeleid en gecertificeerd duizenden duikers en duik professionals wereldwijd.


PADI

PADIPADI is de voornaamste duikopleidingenorganisatie ter wereld.

Ze heeft al meer dan veertig jaar ervaring en wereldwijd zijn er 5300 Divecenters en Resorts. Door het duiklesmateriaal en de diensten van PADI kun je bijna overal ervaren wat duiken is.

Als je duikt met PADI Instructors, -duikcentra en -resorts zal je leven door de cursussen, ervaring, uitrusting en het natuurbehoud totaal veranderenIDD

IDDDuiken is het verleggen van je grenzen waarbij avontuur en plezier in onze hedendaagse samenleving een zeer goede vrijetijdsactiviteit is. Het doel van IDD is dan ook het verzorgen van professionele duikeducatie op elk niveau met zeer hoge normen en uitgebreid aandacht voor de duikveiligheid.
NAUI:

NAUI, in 1959 opgericht in de USA, is de oudste not-for-profit duikorganisatie ter wereld, gericht op het ondersteunen en promoten van de duiksport onder het motto 'Dive Safety Through Education'.
NAUI biedt daarvoor een compleet opleidingspakket aan; van Skin Diver (snorkelaar) tot Instructor Course Director. En tevens diverse specialty-cursussen, inclusief Nitrox- en technischduiken.

NOB:

De Nederlandse Onderwatersport Bond - kortweg NOB en sinds 1962 actief - heeft een vernieuwingsronde achter de rug, waarbij alles opnieuw is afgesteld op de situatie van vandaag, de uitrusting van vandaag en de veiligheidsreglementering die onlangs in Europa is ingevoerd. Maar de NOB is niet alleen een opleidingsinstituut. Zoals de naam al zegt, is het een bond, waar de belangen van de sportduiker centraal staan.

De NOB is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met zo’n 290 duikverenigingen en duikscholen met zo’n 18.000 aangesloten leden.   

Van opleidingen tot onderwaterbiologie, van belangenbehartiging tot fotografie: een hele NOB-organisatie staat klaar om jou de onderwaterwereld op een unieke, zo volledig mogelijke manier te laten beleven. Die organisatie bestaat uit een bestuur (gekozen door de verenigingen), een bondsbureau met beroepskrachten en een aantal commissies en werkgroepen; vrijwilligers met hun eigen deskundigheid.